Het begint met een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Ontmoeting

Het begint met een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek. In dit gesprek vertelt u over uw wensen voor een nieuwe woning en vertelt Kim Boontjes meer over wat de aankoopmakelaar voor u doet.

Financieel advies

In de voorbereiding op een aankoop wordt aangeraden een eerste financieel advies te vragen. Weten welke koopsom het beste bij uw financiële situatie past, helpt bij de selectie van het woningaanbod.

Zoekopdracht

Na het ondertekenen van de zoekopdracht, wordt u op de hoogte gehouden van het actuele aanbod. Zit daar een woning bij die volgens Kim Boontjes bij uw wensen past, dan wordt zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om de woning samen te bezichtigen.

De woning is gevonden

Een huis kopen doet men in eerste instantie met het gevoel. Is de beslissing voor een huis gevallen, dan volgt de zakelijke kant van de aankoop. Het is van belang dat er een aantal aspecten goed wordt bekeken; juridisch, bouwkundig en prijstechnisch. Uw aankoopmakelaar kijkt in deze fase naar: kadaster, bestemmingsplan, erfdienstbaarheid, bouwkundige staat, onderhoud, vereniging van eigenaren, omgeving, reële waarde en concurrerend aanbod. Kim Boontjes levert een compleet advies over de woning waarop u uw definitieve beslissing tot koop kunt baseren.

Onderhandeling

De onderhandelingsstrategie wordt vooraf met u besproken. Gedurende de onderhandelingen blijft u op de hoogte over de voortgang. De uiteindelijk overeengekomen prijs wordt opgenomen in de koopovereenkomst met de ontbindende voorwaarde dat u een passende financiering kunt krijgen.

Koopovereenkomst

Alle mondeling gemaakte afspraken worden vastgelegd in de schriftelijke koopovereenkomst: koopprijs, datum van levering, ontbindende voorwaarden voor financiering, eventuele ontbindende voorwaarde voor het bouwtechnisch onderzoek, keuze van notaris en af te geven bankgarantie. Kim Boontjes controleert grondig de vastlegging van alle afspraken en neemt deze met u door voordat u ondertekent.

Laatste inspectie

Verkoper, koper en Kim Boontjes inspecteren vlak voor de overdracht de woning voor de laatste keer. Dit om zeker te zijn, dat de woning wordt overgedragen zoals is afgesproken. Na de inspectie gaan wij gezamenlijk naar de notaris voor de ondertekening van de notariële akte van levering.

De notaris

De leveringsakte en de nota van afrekening worden gecontroleerd voordat u ondertekent. Na het tekenen van deze leveringsakte ontvangt u de sleutels van uw nieuwe aangekochte woning, uw nieuwe voordeur, uw nieuwe thuis.