Kim Boontjes is actief als nieuwbouwmakelaar in de omgeving van Schagen en Anna Paulowna. Kim Boontjes is continu bezig met nieuwe projecten en dankzij jarenlange ervaring in het adviseren en verkopen van nieuwbouwprojecten, is zij jouw partner bij het verwezenlijken van jouw nieuwbouwdroom.

Van inschrijving tot duurzaam genieten van je nieuwe woning

De verkoop van een nieuwbouwproject start altijd met een inschrijving. Hierbij kun je je voor een of meerdere bouwnummers inschrijven. Omdat er vaak meer inschrijvingen dan bouwnummers zijn, is het zaak om jouw inschrijving eruit te laten springen. Kun je eerst een financiële check meesturen waaruit blijkt dat jij het huis kan kopen? Pak dit op, dan heb jij namelijk een streepje voor!

Als je de HOERA brief hebt ontvangen en het huis aan jou is toegewezen, nodig ik je snel uit voor een eerste kennismaking. Tijdens dit gesprek vertel ik je alles over het project, de omgeving en de toegewezen woning. Ik neem de tekeningen met je door en zal de mogelijkheden met je doornemen.

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis wordt een koop- en aannemingsovereenkomst opgemaakt. Met de aannemingsovereenkomst geef je de aannemer opdracht de woning te bouwen. Ik leg je uit wat de overeenkomst inhoudt en voor welke juridische aspecten je gaat tekenen. Als alles duidelijk is kan er worden getekend.

Bij nieuwbouw heb je te maken met extra lasten, denk hierbij aan bouwrente en termijnen. Een onafhankelijke adviseur kan hierover in een vrijblijvend gesprek duidelijkheid geven. Als de hypotheek is verstrekt en alle andere ontbindende en opschortende voorwaarden die samenhangen met het project zijn verlopen, kan de akte van levering worden getekend bij de notaris. De projectontwikkelaar wijst een notaris aan voor de levering van alle woningen in het project. Na het tekenen van de leveringsakte ben je officieel eigenaar van de grond.

De bouw gaat van start! Tijdens de bouw zal aannemer over de voortgang van de bouw je stap voor stap op de hoogte houden middels nieuwsbrieven en of een kijkmoment op de bouwplaats. Je kunt dan direct kennismaken met je toekomstige buren.

Dan komt het heugelijke moment, de sleutel in ontvangst nemen! Maar voor het zover is doe je samen met de aannemer een opleveringsinspectie om te kijken of de zaken waarvoor je getekend hebt daadwerkelijk naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Vind je dit spannend neem een bouwkundig inspecteur mee, zij weten waar ze naar moeten kijken.  Door de inspectie een week voor de oplevering te plannen, heeft de aannemer nog even de tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Tevreden? Het genieten kan gaan beginnen!